Het is toch wel een dingetje. Kon je voorheen nog het huis uit vluchten, zit je nu echt opgescheept met elkaar. En met een beetje pech ook met wat mini-exemplaren van jullie om je heen. Je bent niet alleen partner en ouder maar ineens ook leraar, hamsteraar, thuiswerker en sociaal ontwijker. De lock down.

Waar de een in de rij staat voor de coffeeshop, vecht de ander voor de laatste toilet rol. Toch komt er dan een moment dat je weer naar huis moet. De eerste paar dagen misschien leuk (dat merken we over 9 maanden wel) maar veel mensen krijgen al snel last van de volgende verschijnselen:

  • Lichte tot zware geïrriteerdheid als je partner weer….(vul maar in)
  • Je kijkt nog eens goed naar je partner. Zucht en denkt….(vul maar in)
  • Je vraagt je af of dit het nou is en ervaart een soort van midlife-Corona-crisis

Natuurlijk staat jullie gezondheid altijd voorop. Elkaar steunen in deze zware tijden zou dan ook het uitgangspunt moeten zijn. Toch is dat niet zo makkelijk. Als je 24/7 op elkaars lip zit. Je vraagt je af wat je nog tegen elkaar moet zeggen. Alle roddels zijn met elkaar gedeeld. Iedereen uit de familie is besproken en ook de (verschillen in) opvoeding van de kinderen is uitgebreid aan de orde gekomen.

Je ervaart een soort van midlife-Corona-crisis

In andere tijden kon je vluchten naar vrienden. Lekker uit eten en drinken tot je er bij neer valt. Naar de film om een goed restaurant. Naar het Songfestival of Marrakech. Het kan gewoon even niet.

Bij veel mensen maakt hun brein dan overuren. Heel normaal dat je dan gaat twijfelen aan je relatie. Heb je daar zelf last van? Bedenk dan:

  • dit gaat weer over
  • het is normaal dat je je nu zo voelt
  • het is voor een goed doel

Mocht je er echt niet uit komen met elkaar. Zoek dan hulp. Kijk of je er uit kan komen met een derde. Je wilt in deze tijden toch geen beslissingen nemen waar je later spijt van krijgt? Zonder dat je er alles aan hebt gedaan om dat te voorkomen. Dus zorg goed voor jezelf. Creëer plekken in huis waar alleen jij mag komen. Maak je eilandje waar je even helemaal niemand om je heen hebt. Echt. Dat is voor je partner ook heel fijn;-)

Kom je er ook dan niet uit, mag je me natuurlijk altijd bellen. Mediation is er ook voor mensen die tijdelijk even gek worden van elkaar. Om de onderlinge communicatie te herstellen. Zodat je daarna weer fijn met elkaar verder kan. Gezond en gelukkig. Hoe fijn is dat?

laagdrempelig & snel  • ‘s avonds en in het weekend bereikbaar  • ook voor relatie mediation

%d bloggers liken dit: