Miranda
van ‘t Hoff

Nuchter, vriendelijk & daadkrachtig 

Miranda van t Hoff
wie is miranda van t hoff

mijn verhaal

Een kInd van gescheiden ouders, wie is dat niet tegenwoordig? Toen mijn ouders gingen scheiden, hebben ze me niet verteld waarom ze elke dag ruzie maakten. Ik voelde me schuldig en alleen. Gevoelens waar kinderen mee blijven zitten als je het niet goed regelt voor ze. 

Als je uit elkaar gaat beland je ineens in een emotionele achtbaan. Je bent met hele andere dingen bezig en wilt je kinderen daar niet mee lastig vallen. Ze zijn immers het meest kostbare bezit dat je hebt.

Ook als je werkzaam bent in het onderwijs en er spelen conflicten, pikken kinderen in de klas dat feilloos op. Op de plek waar ze worden voorbereid op de maatschappij, is het belangrijk dat ze leren omgaan met conflicten en er niet de dupe van worden. Juist daar ben ik als mediator van toegevoegde waarde. 

Vergeet niet dat de impact van een scheiding op een kind in de top drie van meest traumatische ervaringen staat. Het is dan ook mijn missie om ervoor te zorgen dat de kinderen centraal staan. Om de meest kindvriendelijke mediator te zijn die er is. Kom je bij mij voor mediation, vraag ik altijd of jullie open staan voor een gesprek van mij met jullie kinderen. Een kindgesprek. 

Ik zorg ervoor dat de kinderen aangehaakt blijven en dat jullie naar de kinderen toe ook ‘samen scheiden’. Dat jullie zelf het gesprek met ze kunnen aangaan. Ondanks de pijn van jullie scheiding en alles wat er bij komt kijken.
Wees gerust. Ik begeleid jullie daarbij en geef tips om dat gesprek te voeren.

Ik zorg ervoor dat jullie:

  • handvatten hebben om een van de moeilijkste gesprekken aan te gaan met de kinderen;
  • de wensen van de kinderen mee nemen in jullie ouderschapsplan;
  • kinderen begrijpen wat er speelt en waar we mee bezig zijn in mediation, dat je ze laat zien dat conflicten kunnen worden opgelost.

Hoe mooi zou het zijn als jullie kinderen na een scheiding toch weer gelukkig kunnen zijn? Dat jullie als ouders geen kwaad over elkaar spreken maar elkaar juist in de ouderschapsrol versterken.

En hoe fijn is het als je als leerkracht of schooldirecteur wordt geholpen door een professional bij conflicten? Dat jij leert omgaan met conflicten zodat het kind centraal kan blijven staan? Dat je kunt rekenen op de juiste expertise, dat is wat ik met me mee breng.

Vriendelijke groet,

mr. Miranda van ‘t Hoff

laagdrempelig & snel • gespecialiseerd familie- en organisatie mediator

laagdrempelig & snel • afspraak ‘s avonds of in het weekend mogelijk • geregistreerd mfn-mediator 

goed om te weten:

wie is de mediator

De naam HoltHoff is een samentrekking van de wijk Holthuizen in Arnhem waar ik woon en het laatste deel van mijn achternaam.

– Wat betekent HoltHoff?

wie is de mediator

Ik ben geboren en getogen in Dordrecht en kom dus uit het westen van het land. In 2014 vertrok ik voor de liefde naar het oosten en heb ik me in Arnhem gevestigd. Ik ben gewend om direct, open en eerlijk te zijn, ik draai niet om de zaken heen.

– Waar kom je vandaan?

wie is de mediator

Na het Erasmiaans gymnasium ben ik afgestudeerd in Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De rollende ‘r’ verraad ook altijd wel waar ik vandaan kom. Naast rechten heb ik een cursus bedrijfsjournalistiek aan het Fontys gevolgd en diverse gecertificeerde mediation opleidingen waaronder de specialisatie familierecht en mediation in het onderwijs.

– Wat heb je gestudeerd?

wie is de mediator

Nee, ik doe geen toevoegingen, bij mij betaal je gewoon een uurtarief of vast bedrag. Mocht je in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand, ken ik genoeg mediators naar wie ik je kan doorverwijzen.

– Doe je ook toevoegingszaken?

wie is de mediator

Mijn focus ligt op het bijdragen aan een veilige omgeving voor kinderen om in op te groeien. Door begeleiding bij conflicten in het onderwijs, binnen samengestelde gezinnen en bij scheidingen. Ik geloof dat als je kinderen laat zien en leert dat conflicten kunnen worden opgelost, je ze daarmee een waardevol instrument voor de toekomst mee geeft.

– Waar ben je in gespecialiseerd?

wie is de mediator

Ik schrijf columns voor diverse lokale magazines en houdt mijn vakkennis bij door het volgen van trainingen gericht op systemisch werken in organisaties en families. Daarnaast ben ik lid van de Nederlandse mediators vereniging.

– Waar ben je nog meer actief?

Geregistreerd en gekwalificeerd mediator

Ik sta geregistreerd als MfN-registermediator, een beschermde titel. Als MfN-registermediator voer ik mijn werkzaamheden uit volgens de bepalingen vastgelegd in het mediationreglement en de gedragsregels voor de MfN-registermediator.

Verder val ik onder de klachtenregeling en tuchtrechtspraak van de SKM, de Stichting Kwaliteit Mediators.

Daarnaast ben ik lid van de Nederlandse Mediatorsvereniging, de beroepsvereniging voor professionals in mediation en werk ik al ruim 20 jaar als bedrijfsjurist.

mediator blog

Mijn blogs

Stiefkind en erfbelasting

Stiefkind en erfbelasting

Ben jij stiefouder en wil je je erfenis goed geregeld hebben voor je stiefkind? Dan mag je deze blog niet missen. Liever als podcast beluisteren? Dat kan ook via HoltHoff Mediation, de podcast! op Spotify of Apple podcasts

Lees meer

laagdrempelig & snel • afspraak ‘s avonds of in het weekend mogelijk • geregistreerd mfn-mediator