Miranda van ‘t Hoff | Moeder van Joris | Stiefmoeder van Lana

Mijn ouders hebben me nooit verteld waarom ze elke dag ruzie maakten. Ik had geen idee waarom ze gingen scheiden maar ik wist zeker dat het aan mij lag. Er was toen ook niemand die met mij praatte over de scheiding. Ik voelde me schuldig en onbegrepen.

Toen ik moeder werd kwam alles van vroeger weer boven. Ik begreep eerst niet hoe iemand het contact met zijn kind volledig kwijt kon raken. Als ik nu met mensen praat die uit elkaar gaan, merk ik dat je in een emotionele achtbaan zit. Jullie zijn met hele andere dingen bezig dan je eigen kinderen. Ook al zijn ze het meest kostbare bezit dat je hebt.

De impact van een scheiding op een kind staat in de top drie van meest traumatische ervaringen. Het is dan ook mijn missie als mediator om ervoor te zorgen dat de kinderen vooraan (blijven) staan. Om de meest kindvriendelijke mediator te zijn die er is. Kom je bij mij voor mediation, vraag ik altijd of jullie open staan voor een gesprek van mij met jullie kinderen. Een kindgesprek.

Ik zorg ervoor dat de kinderen aangehaakt blijven en dat jullie naar de kinderen toe ook ‘samen scheiden’. Dat jullie naar ze luisteren en ook zelf het gesprek met ze aangaan. Ondanks de pijn van jullie scheiding en alles wat er bij komt kijken.
Wees gerust. Ik begeleid jullie daarbij en geef tips om dat gesprek te voeren.

Ik zorg ervoor dat jullie:

  • handvatten hebben om een van de moeilijkste gesprekken aan te gaan met de kinderen;
  • de wensen van de kinderen mee nemen in jullie ouderschapsplan;
  • kinderen begrijpen wat er speelt en waar we mee bezig zijn in mediation;

Hoe mooi zou het zijn als jullie kinderen na een scheiding toch weer gelukkig kunnen zijn? Dat jullie als ouders geen kwaad over elkaar spreken maar elkaar juist in de ouderschapsrol versterken. De opvoeding blijven afstemmen met elkaar. Niet meer onder een dak maar wel samen. 

Meer weten over hoe jullie dat dan doen?

Ik sta geregistreerd als MfN-registermediator, een beschermde titel. Als MfN-registermediator voer ik mijn werkzaamheden uit volgens bepaalde regels vastgelegd in het mediationreglement en de gedragsregels voor de MfN-registermediator. Verder val ik onder de klachtenregeling en tuchtrechtspraak van de SKM, de Stichting Kwaliteit Mediators.

Daarnaast ben ik lid van de Nederlandse Mediatorsvereniging, de beroepsvereniging voor professionals in mediation en werk ik als bedrijfsjurist in de bouw- en vastgoedwereld.

Ik sta geregistreerd als MfN-registermediator, een beschermde titel. Als MfN-registermediator voer ik mijn werkzaamheden uit volgens de bepalingen vastgelegd in het mediationreglement en de gedragsregels voor de MfN-registermediator. Verder val ik onder de klachtenregeling en tuchtrechtspraak van de SKM, de Stichting Kwaliteit Mediators.

Daarnaast ben ik lid van de Nederlandse Mediatorsvereniging, de beroepsvereniging voor professionals in mediation en werk ik als bedrijfsjurist in de bouw- en vastgoedwereld.

MFN REGISTERMEDIATOR • 'S AVONDS EN IN HET WEEKEND BEREIKBAAR • NIET VECHTEN MAAR PRATEN