Scheiding aanvragen 

Het hoge woord is eruit, jullie gaan een scheiding aanvragen. Bij sommige partners komt een scheiding rauw op hun dak vallen. Anderen zagen de bui al hangen. In welke situatie je ook zit, het accepteren van het feit dat jullie gaan scheiden, kost tijd. Daarnaast komt er ineens ontzettend veel op je af. Hoe pak je alles aan? Waar begin je? Ga je online scheiden of laat je je helpen bij door mediator? Hoe komen niet alleen jullie – maar ook jullie kind(eren) – goed door de scheiding heen?

Vraag jij je ook af:

Hoe belast ik mijn kind zo min mogelijk met de scheiding?

Hoe zorg ik dat ik zelf nog geld overhoud na de scheiding?

➱ Hoe vaak zie ik mijn kind nog na de scheiding?

Hoe lang duurt een scheiding

Er komt ontzettend veel kijken bij een scheiding. Dat heb je vast al ervaren. Niet alleen de juridische documenten moeten op orde zijn maar ook alle praktische zaken moeten goed gereld zijn. Je wilt niet eindeloos zoeken op internet of naar instanties bellen, maar meteen een antwoord op je vragen. Hoe fijn is het dan als ik je vragen beantwoord en jullie samen door het proces heen leidt. Stapje voor stapje. Met hart voor de kinderen en juridisch goed geregeld.

Woon je in een huurhuis en heb je geen minderjarige kinderen of een eigen bedrijf, dan kan een scheiding al binnen enkele weken ingediend zijn.

Hoe lang het duurt hangt heel erg af van hoe snel jullie samen beslissingen kunnen nemen. Is alles eenmaal bij de rechter ingediend, ontvangen jullie meestal binnen 3 weken al een beschikking. Hebben jullie minderjarige kinderen, dan ontvangen zij eerst nog een brief van de rechter. Daarover lees je meer op de kinderpagina.

Zo regel je je scheiding goed

Als kind van gescheiden ouders, moeder, stiefmoeder en jurist weet ik welke belangen er spelen en ken ik de juridische wegen. Tegenwoordig kun je online scheiden maar past dat ook bij jullie? Wat nu in emotie wellicht de beste oplossing lijkt te zijn komt achteraf vaak als een boomerang terug. Want scheiden doet pijn. Heel veel pijn. Een goede scheiding heeft aandacht nodig voor elkaars emoties, goede begeleiding bij het krijgen van antwoorden op vragen waar jij mee rondloopt.

Ik begeleid jullie bij de beste manier om te scheiden met kinderen. Hoe vertel je het hun bijvoorbeeld? Ik neem het proces van A tot Z met jullie door, zodat je weet waar je aan toe bent en goed geregeld kunt scheiden.  Ik praat met jullie kinderen, luister naar wat zij belangrijk vinden en neem dit mee in de gesprekken met jullie.

Je kunt weer opgelucht ademhalen en weet dat je er alles aan hebt gedaan om een goede ouder te zijn

Afspraken voor de toekomst

Op het moment dat jullie eraan toe zijn, leg ik alle gemaakte afspraken vast in het ouderschapsplan en het echtscheidingsconvenant. Ook stel ik een vermogensoverzicht op en zorg voor een alimentatieberekening afgestemd op jullie situatie. Jullie hebben al genoeg aan je hoofd, ik bewaak het proces. Ik zorg ervoor dat je niets vergeet en alle documenten ingediend worden bij de rechter. Ik neem je daar stap voor stap in mee en zorg voor heldere en toekomstbestendige afspraken. Dat geeft rust in jullie communicatie. Voor nu en in de toekomst.

Wat kun je nu als eerste doen?

Neem vandaag nog contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Het is namelijk belangrijk dat jullie samen achter de keuze voor mij als mediator staan. Ik stel mezelf nog even voor en leg het hele proces van een scheiding uit. Ik vertel welke stappen jullie nu als eerste moeten zetten. We bespreken samen de kosten en de verwachtte duur van de mediation, meestal is dat tussen de 10 en 15 uur. Zo weet je waar je aan toe bent.

scheiden
  • Moeder van Joris & stiefmoeder van Lana
  • Geregistreerd MfN-kwaliteitsmediator
  • Meer dan 15 jaar ervaring als bedrijfsjurist
  • Altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Ook ‘s avonds en in het weekend een afspraak mogelijk