Het Kindgesprek

Hoe vaak heb jij wel niet gedacht dat je er goed aan deed om je kind overal buiten te houden? Of juist alles te delen met je kind?

Herkenbaar?

Toen mijn ouders gingen scheiden deelden ze niets  met mij. Er gebeurde van alles om me heen maar ik wist niet precies wat. Wel voelde ik me verantwoordelijk als mijn moeder huilde of mijn vader boos was. Heel lang dacht ik dat het door mij kwam dat ze gingen scheiden. Niemand heeft me toen verteld dat het niet mijn schuld was.

Niet alleen voor jullie verandert er veel maar ook jullie kinderen raken hun vertrouwde basis kwijt. Jouw kind vraagt zich af:

  • Zie ik papa of mama nog wel?
  • Kan ik op mijn school blijven?
  • Raak ik mijn vriendjes uit de buurt kwijt?

Kinderen zijn loyaal

Waar jij als ouder de ander misschien de schuld geeft van de scheiding, doet een kind dat niet. Een kind blijft altijd loyaal aan jullie allebei. Zo zal jouw kind vaak sociaal wenselijke antwoorden geven en niet zeggen wat er echt speelt. Terwijl je daar als ouder wel naar op zoek bent.

Kinderen voelen een grote verantwoordelijkheid om te gaan zorgen voor jullie als ze merken dat jullie niet lekker in je vel zitten. Terwijl ze eigenlijk gewoon kind moeten kunnen zijn. Hoe fijn is het dan als ik met ze praat? Zodat ik al hun vragen kan beantwoorden en jouw kind kan uitleggen dat jullie alles voor ze gaan regelen. Dat ze zich geen zorgen hoeven te maken.

Kom je bij mij voor een scheiding, kunnen jullie er altijd voor kiezen om mij een kindgesprek te laten voeren met jullie kind(eren):

  • In een veilige omgeving bij mij op kantoor
  • Waar jouw kind zijn verhaal kwijt kan
  • Alles wat jouw kind vertelt, blijft vertrouwelijk

Ga jij ook scheiden en wil je dat jullie goed worden begeleid?

AFSPRAAK ‘S AVONDS OF IN HET WEEKEND MOGELIJK • GEREGISTREERD MFN-MEDIATOR

laagdrempelig & snel • afspraak ‘s avonds of in het weekend mogelijk • geregistreerd mfn-mediator 

%d bloggers liken dit: