Hoe werkt dat nou precies?

Je kent vast wel mensen om je heen die zijn gescheiden met behulp van een mediator. Maar hoe werkt dat dan precies? Welke mediator past nou bij jou en kun je alleen maar scheiden bij een mediator?

Mediation heeft een aantal grote voordelen:

  • je hebt samen 1 mediator die onpartijdig en neutraal is
  • mediation is vrijwillig, je kiest er samen voor
  • in mediation bedenk je samen de beste oplossingen, je hebt dus invloed op de uitkomst

Of je nu je scheiding goed en toekomstbestendig wilt regelen, je samengestelde gezin beter wilt laten communiceren met elkaar of nu eindelijk die ruzie eens uit wilt praten met de ander, een mediator kan je overal in begeleiden. Je kunt dus ook voor andere kwesties bij mij terecht.

Vrijwillig

Mediation is vrijwillig. Dat betekent dat als jij mij belt om een afspraak te maken, de andere partij het daar mee eens moet zijn. Ik heb dus vanuit jullie beiden een verzoek nodig. Dan maak ik graag eerst even kennis met jullie en bespreek ik de mogelijkheden. Zodat jullie weten waar jullie aan toe zijn.

Mediationovereenkomst

We tekenen aan het begin van de mediation dan ook altijd een mediation overeenkomst. Daarin staan de basisafspraken die we met elkaar maken waaronder de geheimhouding, de vrijwilligheid maar ook de intentie dat we allemaal ons best doen om er constructieve gesprekken van te maken. Het is dus vrijwillig maar zeker niet vrijblijvend. Samen nemen we alles door wat in de mediation overeenkomst staat, zodat je echt begrijpt wat er staat. In Jip en Janneke taal uiteraard!

MfN-registermediator

Ik ben aangesloten bij een kwaliteitsregister. Dat betekent dat ik niet zomaar een mediator ben maar iemand waarvan de kwaliteit wordt gecontroleerd. Jaarlijks moet ik ook punten halen en opleidingen volgen om mijn registratie te kunnen behouden. Daar heb ik een speciale opleiding voor moeten volgen en examens voor af moeten leggen. Je bent dan ook niet zomaar MfN-register mediator. Welke mediator er bij je past is dan ook echt afhankelijk van wat jij zoekt. Maak dan ook altijd eerst even kennis en kijk hoe dat voor je is. De beste omgeving om te werken aan jezelf is er een waar jij je veilig in voelt.

Klaar voor de eerste stap?

 

• LAAGDREMPELIG & SNEL • OOK ‘S AVONDS EN IN HET WEEKEND BEREIKBAAR • SAMEN EINDIGT NIET BIJ SCHEIDEN

%d bloggers liken dit: